3x de beste haarverzorging en styling

Iedereen heeft baat bij een goede haarverzorging. Niet alleen vrouwen met hun lange lokken willen dat hun haar er goed uitziet, ook mannen besteden doorgaans toch stiekem best wat tijd aan hun haar. Het spreekwoord “als je haar maar goed zit” komt dan ook niet zomaar ergens vandaan. De gezondheid van het haar spiegelt de algehele gezondheid van het lichaam af. Een verandering in de conditie van je haar is dan ook vrijwel altijd het gevolg van een lichamelijke verandering. Voor een gezonde uitstraling is gezond haar van groot belang. Mijn drie favoriete soorten haarverzorging beschrijf ik in deze blog. Mijn favoriete merk hiervoor is Indola. Indola biedt een breed assortiment aan haarverzorging voor ieder haartype.

Haarmousse

Te beginnen bij haarmousse, ook wel foam of schuim genoemd. Mousse is een stylingproduct dat het haar extra volume en glans geeft. Indien mousse op de juiste manier is aangebracht zorgt het voor een mooie textuur. Hoe je mousse hoort aan te brengen? Je begint bij het schudden van de fles. Daarna spuit je een bolletje mousse ter grootte van een tennisbal op je borstel en breng je het op handdoek droog haar aan. je brengt de mousse vooral aan bij de aanzet en je kunt je haar na het aanbrengen van de mousse föhnen. Zet de föhn niet op de warmste stand om lekker snel klaar te zijn, dit kan je haar namelijk flink beschadigen. Zorg er daarnaast voor dat je het juiste type mousse gebruikt voor jouw haar.

Haarmasker

Het is een goed idee om je haar af en toe te verzorgen met een haarmasker. Vooral als je je haar beschadigd door te verven, stijlen of föhnen kan je haar wel een extra bost gebruiken. Een haarmasker dringt dieper door dan conditioner en bevat doorgaans meer bestanddelen die het haar voeden en sterker maken. Hierdoor heb je minder kans op gespleten punten. Je haar heeft zo’n twee keer per week een maskertje nodig. Dit breng je vooral aan op de lengtes en punten van je haar wanneer je haar handdoek droog en schoon is. Sla de aanzet van je haar over. Sommige haarmaskers dien je uit te spoelen, andere juist weer niet. Zorg er dus voor dat je goed weet welk soort haarmasker je gebruikt.

Haarolie

Tot slot bespreken we haarolie. Haarolie zit vol essentiële vetzuren die de lipiden in je haar vervangen wanneer het gaat splijten en uitdrogen. Hiermee geeft het je haar een zachte en glanzende finish. Ook haarolie breng je aan op handdoek droog haar. Je hebt slechts een paar druppels nodig en je vermijd de haaraanzet. Haarolie is er voor verschillende types haar. Zorg dus altijd dat je het juiste soort voor jouw haartype gebruikt.

Gerelateerd bericht