De belangrijkste machines in de bouw

Wanneer je een eigen bouwbedrijf hebt dan zul je gebruik maken van vele grote machines en kleine gereedschappen. Het beginnen van een eigen bouwbedrijf vraagt dan ook om flinke investeringen. Gelukkig kan er door succesvolle bouwbedrijven ook flinke omzet gedraaid worden en dus flink winst gemaakt worden. Maar welke grote machines zijn nu het allerbelangrijkst voor aannemers en bouwbedrijven om mee te werken? In dit artikel bespreken we de belangrijkste machines waar alle bouwbedrijven in moeten investeren.

Kipper vrachtwagens

Bij het verwerken van bouwgrond wordt altijd veel materiaal en grond verplaatst. Een kipper is dan ook essentieel voor elk bouwbedrijf om dit effectief te doen. Kippers zijn een soort vrachtwagen die gemaakt zijn voor het lossen van bulkladingen op het bouwterrein. Een goede kipper is voorzien van een hydraulische zuiger waarmee de laadbak gekanteld kan worden. De kipper wordt niet alleen in de bouw gebruikt maar ook veel in de agrarische sector.

Unimog

De unimog is in 1946 ontworpen en wordt geproduceerd in Duitsland. Momenteel worden ze vooral geproduceerd door Mercedes Benz. Van oudsher worden de wagens vooral gebruikt als landbouwwerktuig maar ze zijn ook in de bouw ontzettend handig. Er zijn velen verschillende soorten Unimog gemaakt omdat ze ook voor verschillende doeleinden werden geproduceerd. Er zijn dus ook Unimog kippers en Unimogs gemaakt met sneeuwploegen voor gebruik in de winter.

Verreiker

Een verreiker is zoals de naam al aangeeft een machine waarmee je op hoogte bouwaspecten kunt bereiken. Verreikers worden zowel in de bouw als in de landbouw gebruikt maar er zijn ook vele creatieve manieren waarop een verreiker gebruikt kan worden. Een verreiker wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij graafwerkzaamheden. Het is ook mogelijk diverse voorzetstukken te koppelen aan de machine. Hierdoor kan de machine op verschillende manieren voor de bouw maar ook de sloop worden ingezet. Er worden zelfs verreikers gebruikt om processierupsen te verwijderen.

Machines inkopen

Wanneer je als aannemer een eigen bedrijf begint dan zul je veelal deze machines nodig hebben. Er zijn verschillende manieren om in deze machines te investeren. Je kunt ze als beginnend aannemer natuurlijk huren maar op de lange termijn zal dit duurder zijn dan gewoon de machines aanschaffen. In dat geval is het een goed idee om ze te kopen. Je kunt deze machines vaak tweedehands een stuk goedkoper inkopen en uiteindelijk ook weer met weinig verlies verkopen. Op deze manier houdt je de kosten binnen je aannemersbedrijf zo laag mogelijk.

Gerelateerd bericht