De beste tips voor het vinden van een uitschuifbare eettafel

Een uitschuifbare eettafel is multifunctioneel. Je kunt er met een klein gezelschap aan zitten en als het nodig is maak je de tafel groter voor als er bezoek langs komt. De Nederlandse interieurs kenmerken zich door grote eettafels en er wordt veel aandacht besteed aan samen eten en gezelligheid. Tijdens de maaltijd gaat de televisie uit en praat je over je dag en wat je bezig houdt. Een uitschuifbare eettafel geeft je meer mogelijkheden en is in veel gevallen een echte aanrader. Hier vind je enkele tips waarmee jij de beste eettafel uitkiest.

Tip 1: een uitschuifbare eettafel met de juiste afmetingen

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar vooral met uitschuifbare eettafels is het belangrijk dat je de afmetingen goed in de gaten houdt. Het is gemakkelijk om voor de grootste tafel te kiezen, omdat je dan iedereen voor een hapje eten kunt uitnodigen, maar als er dan geen ruimte is, dan heb je er nog steeds weinig aan. Bij het bepalen van de afmetingen houd je rekening met het maximale aantal stoelen dat om de uitschuifbare eettafel moet komen te staan. Iedereen moet gemakkelijk plaats kunnen nemen en ruim kunnen zitten. Het is met het oog op comfort soms beter om een kleinere eettafel aan te schaffen dan een groter exemplaar.

Tip 2: de meest praktische vorm

Je kunt een uitschuifbare eettafel kopen in verscheidene vormen. Rechthoekig is dan voor de hand liggend, maar er zijn bijvoorbeeld ook vierkante en ronde exemplaren. Een ronde uitschuifbare eettafel is erg mooi, maar deze neemt ook aanzienlijk meer plek in beslag. Dat is mogelijk geen goede optie als je een kleinere eetruimte hebt. Ronde eettafels moeten ook ver van de muur worden afgezet, omdat iedereen er omheen moet kunnen lopen zonder de muur of een meubelstuk te beschadigen. Rechthoekige tafels zijn veel praktischer en je kunt er meer mensen om kwijt. Daarnaast schuif je hem ook gemakkelijk de hoek in als je die avond geen mensen over de vloer krijgt.

Tip 3: denk goed na over de hoogte

Bij het kopen van een uitschuifbare eettafel is de hoogte ook erg belangrijk. En deze wordt bepaald door hoe lang de mensen in je huishouden zijn. De standaard hoogte is tussen de 77 en 80 centimeter, maar dit is voor kleine mensen te hoog en voor lange mensen te laag. Het is de bedoeling dat de meeste leden van je huishouden comfortabel om de tafel moeten kunnen zitten. Daarom is het geen slecht idee om de tafel eerst uit te proberen in een showroom. Vergeet niet dat ook stoelen soms verschillende hoogtes hebben. Heb jij een huishouden met lange- en korte mensen? Overweeg dan stoelen of krukjes die in hoogte verstelbaar zijn. 

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Andere punten waarmee je rekening moet houden als je een uitschuifbare eettafel gaat kopen zijn bijvoorbeeld de materialen waarvan deze gemaakt is, de stoelen die erbij komen en het gemak waarmee de tafel kan worden uitgeschoven. Bij een goede meubelzaak kan een specialist je uitgebreid voorlichten. Met deze tips en de kennis van een specialist koop je een uitschuifbare eettafel waar je vele jaren plezier van hebt.

Gerelateerd bericht