De ideale tuinhuisjes om te tuinieren

Om te tuinieren heb je tuinhuisjes nodig. Tuinieren is een van de meest bevredigende hobby’s om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Of je nu jouw eigen groenten kweekt of de tuin in gaat om alleen het gazon te maaien, het benodigde gereedschap en apparatuur heeft een  betrouwbare en weerbestendige opslagruimte nodig. Maar welke tuinhuisjes zijn het meest praktische?

Houten tuinhuisjes zijn het populairst

Er bestaan tuinhuisjes van polyester, metaal en hout. Houten tuinhuisjes zijn verreweg het populairst. Hout is het ideale materiaal voor een veelzijdig en charmant tuinhuisje wat in elke tuin past. Houten schuren zijn over het algemeen veel eenvoudiger om te monteren en aan te passen als de behoefte verandert.

Een nadeel van een houten tuinhuisje is dat het wat onderhoud vereist. Ten minste een keer in de drie of vijf jaar moet het hout bewerkt worden. Dit brengt werk en kosten met zich mee. Maar is nodig om het hout te beschermen tegen de elementen. Het is tenslotte een natuurlijk en werkend materiaal. Denk hierbij aan het schuren en opnieuw impregneren of beitsen. Hoe nobeler (en duurder) de houtsoort, hoe minder onderhoud er nodig is.

Gerelateerd bericht