18 oktober 2021

De schoenen die elke man in de kast moet hebben staan

2 min read

De Britse schrijver Robert W. Service zei ooit, het is niet de berg waar je tegen opkijkt die je op doet geven, maar de korrel in je schoen. Zijn punt was dat het de kleine irritaties in het leven kunnen zijn die voorkomen dat we grootse dingen bereiken. Maar het geeft ook meteen hoe belangrijk het is om goede schoenen te dragen. Het gezegde gaat: ‘schoenen maken de man’, tegelijkertijd zijn er heel veel mannen die eigenlijk niet zoveel waarde hechten aan de soort schoenen die ze dragen. Waar vrouwen graag gaan shoppen en plezier halen uit het kopen van een fijn paar nieuwe schoenen, vinden mannen shoppen een stuk minder leuk. Toch kan het waardevol zijn om voor elke gelegenheid een goed paar schoenen in de kast te hebben staan. In dit artikel bespreken we de schoenen die elke volwassen, stijlvolle man moet hebben.

Sneakers

Sneakers, vroeger in principe sportschoenen, komen tegenwoordig in vele verschillende stijlen en vinden vaak een balans tussen sportief en netjes. Daarom heeft elke man een paar veelzijdige sneakers nodig die je tijdens het dagelijks leven en bij de meeste aangelegenheden kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan Mason Garments heren sneakers. Deze Amsterdamse sneakers zijn minimalistisch maar wel van hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Voor vrouwen is er ook een Mason Garments dames lijn.

Oxfords

Elke man heeft natuurlijk ook een paar echt nette schoenen nodig. Schoenen voor gelegenheden zoals gala’s, bruiloften, het kantoor en andere black tie evenementen. En welke schoen is nu beter dan de Oxford. Deze schoen uit Oxford Engeland bestaat sinds 1840 en is een van de meest traditionele en nette schoenen die je maar kunt kiezen. Ze komen vaak zowel in bruin als in zwart. Voor black tie events is het natuurlijk het handigst om zwarte Oxfords te hebben.

Boots

Natuurlijk wil je ook nu en dan de natuur in. Daarom heeft elke man ook een paar goede boots nodig, hogere leren schoenen met dikke zolen. Met deze schoenen kun je gemakkelijk in de bergen gaan wandelen of andere natuurtochten maken. Maar als je het leer goed verzorgd dan kun je de schoenen lang netjes en mooi houden en ook naar andere gelegenheden dragen.

Sportschoenen

Natuurlijk is het ook altijd handig om sportschoenen te hebben. Hardloopschoenen zijn veelzijdig en kun je bijvoorbeeld ook naar de sportschool dragen. Verder zullen sommige sporten natuurlijk om specifieke schoenen vragen. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, daar heb je klimschoentjes voor nodig.