28 januari 2022

De verschillende soorten bureau\’s

2 min read

Je zou zeggen: een bureau is toch een bureau, maar niet is minder waar. Van deze handige tafel waar je aan kunt werken, studeren, knutselen of lezen heb je vele verschillende uitvoeringen met allemaal een specifiek doeleind. In deze blog ga ik het hebben over de verschillende soorten bureau’s en waar ze zoal voor gebruikt worden.

Soort bureau

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het soort bureau.

Hoekbureau
Een hoekbureau die speciaal gemaakt is om in een hoek te zetten. Het handige hieraan is dat het bureau eigenlijk niet in de weg kan staan, maar mooi past op een bepaalde plek.

Zit sta bureau
Een zit sta bureau is speciaal gemaakt voor mensen die geen hele dagen willen zitten. Dit bureau is speciaal ontworpen zodat je er niet alleen zittend aan kunt werken, maar ook af en toe kunt gaan staan. Dit is niet alleen goed voor je concentratie, maar ook de algehele gezondheid van je lichaam. De gehele dag in dezelfde houding zitten is namelijk niet waar het lichaam voor gemaakt is. Vaak zijn deze bureau’s verstelbaar in hoogte met een simpele knop.

Computer bureau
De naam zegt het al, deze bureaus zijn speciaal ontworpen om computers op te plaatsen. Deze bureau’s zijn vaak wat compacter en hebben gaten in de bovenkant om snoeren doorheen te doen.

Game bureau
Een game bureau is speciaal ontworpen voor het spelen van games. De tafel is groot genoeg voor meerdere schermen maar wel compact om in iedere ruimte te kunnen plaatsen.

Eigenschappen van een bureau

Naast het soort bureau, kan een bureau ook nog verschillende eigenschappen bevatten.

Lades
Voor mensen die werken met veel papierwerk is een bureau met lades handig. De lades bevinden zich meestal onderaan het tafelblad en bieden genoeg opbergruimte voor essentiële benodigdheden.

Verstelbaar
Voor men die vaak lange dagen achter het bureau doorbrengt is een verstelbaar bureau misschien een goede toevoeging aan het kantoor of de werkkamer. Een verstelbaar bureau kun je in hoogte verstellen en zo verander je steeds je houding aan de tafel. In samenstelling met een goede stoel kom je zo gemakkelijker de dag door.

Elektrisch
De nieuwste toevoeging op het gebied van bureau’s is de elektrische variant. Deze tafel kun je elektrisch afstellen op jouw specifieke hoogte. Vooral handig wanneer er meerdere mensen aan dezelfde tafel achter elkaar werken.

Naast het soort bureau en eventuele specificaties is er natuurlijk nog een hoop te kiezen op het gebied van design en kleur. Ga je voor een moderne tafel of toch wat robuuster? Er is van alles mogelijk.