Een dagje Rotterdam

Als het gaat om een stedentrip in eigen land, dan is in de meeste gevallen Amsterdam nog steeds het meest populair. Toch is er een stad een aardige inhaalslag aan het maken en steeds meer mensen komen dan ook naar deze stad toe voor een dagje weg. Het blijft daarbij niet beperkt tot mensen uit Nederland, ook steeds meer mensen uit het buitenland gaan een dagje naar deze stad als ze in Nederland op vakantie zijn. Over welke stad het nou precies gaat? Ik heb het natuurlijk over Rotterdam. Rotterdam is de laatste jaren aan een populariteitsreis begonnen en deze reis blijft zich maar door zetten naar boven. Gelukkig staat de stad dan ook niet stil en is enorm veel te zien en dit breidt zich op jaarlijkse basis alleen maar uit. Benieuwd waar je als toerist naar toe moet als je een dagje Rotterdam plant? Lees dan snel verder!

Bezienswaardigheden

Rotterdam kent enorm veel bezienswaardigheden. Enkele van deze bezienswaardigheden zijn tegenwoordig wereldberoemd en zowel als Nederlander of mensen uit de rest van de wereld, mag je deze niet missen. Allereerst kan een bezoek aan de markthallen natuurlijk niet ontbrekend. Dit imposante gebouw is niet alleen vanwege zijn architectuur populair. Ook van binnen mogen de markthallen er zijn, het is namelijk een wirwar van gezellige kraampjes gevuld met heerlijk vers voedsel. Na een bezoek aan de markthallen is het tijd om op bezoek te gaan bij de dierenwereld die Rotterdam rijk is. Dierentuin Blijdorp is een prachtige dierentuin gevuld met de meest bijzondere, maar ook zeldzame dieren die de wereld te bieden heeft. Ga je liever voor wat meer uitdaging en ben je een echte adrenaline junk? Dan is een bezoekje aan de Euromast aan te raden, voor de echte spanning kun je hier zelfs van grote hoogte van abseilen. 

Horeca

Voor welke activiteit je ook kiest, vol met adrenaline of iets rustiger, het is daarna altijd een aanrader om een drankje te doen of een lekker hapje te eten. Ook hier is Rotterdam uitermate geschikt voor. De stad kent namelijk talloze gezellige kroegjes en restaurantjes en het is zelfs mogelijk om bij heuse topchefs (met Michelin sterren) een diner te nuttigen. Bovenstaand heb je een kleine greep gelezen van wat Rotterdam te bieden heeft, maar er is zoveel meer. Het is eigenlijk niet eens mogelijk om dit allemaal in een dag te bezoeken. Aan te raden is dan ook zeker om meerdere dagen uit te trekken voor een bezoek aan Rotterdam. Boek een hotel en kijk voor voordelige aanbiedingen met de volgende zoekterm rond op internet 'Hotel Rotterdam goedkoop'. Ik garandeer je dat je een mooi plekje voor een voordelige prijs zult vinden!

Gerelateerd bericht