Een e-liquid kopen met veel prijsverschillen

Zoals bij ieder merk, kom je bij een e-liquid kopen er al snel achter dat er verschillende prijsverschillen te vinden zijn tussen de merken. Dit heeft voornamelijk te maken met de samenstelling van ingrediënten. De een maakt meer gebruik van organische smaakextracten, terwijl de andere weer andere smaakstoffen toevoegt om de juiste smaak te creëren. Je moet daarom altijd goed opletten bij het kopen van de vloeistoffen.

Verschillende samenstellingen bij een e-liquid kopen

Niet alleen de samenstelling van ingrediënten heeft te maken met de prijsverschillen. Een e-liquid kopen kun je namelijk ook in verschillende verhoudingen tussen PG en VG. Een hoog VG-gehalte betekent vaak ook een hogere kostenpost dan wanneer je e-liquids aanschaft met een hoog PG-gehalte. Merken hebben daarnaast verschillende gelaagdheden in smaken aangebracht, waardoor de prijzen ook omhoog kunnen gaan. E-liquids met verschillende smaken, zoals aardbei met menthol, valt hierdoor hoger uit dan een e-liquid van alleen aardbei of alleen menthol.

Een langer onderzoeksproces voor een hogere prijs

De verschillen in prijzen komen voornamelijk doordat er veel getest moet worden voordat de liquid op de markt komt. Zo geeft het mixen van verschillende smaken een langer onderzoeksproces, waarbij gekeken wordt naar het inhaleren en uitademen bij het gebruik van deze liquids. Dit laat de prijs aanzienlijk stijgen, waardoor jij e-liquids kopen gaat die meer kosten dan in eerste instantie uitgerekend was. Bekijk daarom eerst goed welk budget je beschikbaar hebt en ga daarna pas aan de slag met het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden. Wie weet kom je wel een nieuwe favoriete smaak tegen.

Gerelateerd bericht