27 januari 2022

Fred Perry, ooit een Britse tenniskampioen

2 min read

Fred Perry was een Engelse tenniskampioen, die de eerste (en enige) Britse tennisser was die alle vier de grote open kampioenschappen won. Hij won Wimbledon gedurende drie opeenvolgende jaren tussen 1933 en 1936.
In de jaren veertig werd Perry benaderd om zijn naam te gebruiken in een nieuw kledinglabel. Aanvankelijk gericht op een eenvoudig tennisshirt, groeide het kledinglabel uit tot een van ‘s werelds toonaangevende mode labels.
Het was een geïnspireerde keuze toen Perry een beeld schetste van een coole sportsuperster, met een ietwat rebelse houding die de Britse tieners van de jaren 50, 60 en 70 aansprak.

Het poloshirt: classy en elegant

De klassieker is de witte polo van Fred Perry gemaakt van witte katoen pique met korte mouwen en een knoop sluiting. Hij werd uitgebracht in 1951. Deze katoenen stof wordt als een honinggraatstructuur geweven en is bijzonder comfortabel.
De lauwerkrans, dat het symbool van Wimbledon én de overwinning, is in de stof gestikt en staat nog steeds al kenmerk op de linkerborst van alle Fred Perry items.
De polo is ondertussen een iconisch model geworden dat nog steeds vlotjes verkoopt als casual shirt voor heren en dames.

Een typisch Brits kwaliteitsmerk

Na de tenniscarrière bouwde Perry zijn modelabel verder uit als gewiekst zakenman. Sinds jaren is het label een totaal collectie geworden, met een lijn voor vrouwen, en kinderen.
Afhankelijk van seizoen komt het modemerk uit met de gekende polo’s, modieuze hemden, jassen en comfortabel maar stijlvolle truien. Ook de schoenen en accessoires zoals petten, sporttassen, sjaals typeren een sportieve, casual look die zeker elegant gekocht wordt als werk- of vrije tijdskledij.
De geschiedenis en diversiteit van het merk zorgen ervoor dat het door de jaren heen een sterke band met zijn klanten onderhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *