Het regelen van een uitvaart

Bij het regelen van een uitvaart komen veel zaken kijken. Het is in eerste instantie vaak zo dat we nog maar weinig na hebben gedacht over een uitvaart en over onze uitvaartwensen. Zelf was ik altijd precies hetzelfde, totdat ik een keer met een uitvaartondernemer in Amsterdam sprak. Hij vertelde met zoveel enthousiasme en zoveel passie over zijn vak, dat ik gelijk zelf begon na te denken hoe ik mijn uitvaart nou precies voor mij zag. Eenmaal een dag later kwam ik er achter dat ik er eigenlijk ook nog niet zoveel over nagedacht had, omdat het normaal gesproken nog wel even duurt voordat het zover is. Toch zei ook de uitvaartondernemer dat het wel goed is om het bespreekbaar te maken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en daarom is het goed om eens over een uitvaart na te denken. Benieuwd waarbij je allemaal moet denken bij een uitvaart?

Uitvaartwensen

Bij een uitvaart komen veel persoonlijke wensen en voorkeuren kijken. Deze specifieke wensen en voorkeuren worden ook wel uitvaartwensen genoemd. Deze uitvaartwensen bestaan uit verschillende soorten wensen. Denk bijvoorbeeld aan of je jouw begrafenis wilt laten filmen of bijvoorbeeld streamen. Mensen die niet kunnen komen of bijvoorbeeld in een ander land wonen kunnen dan toch bij de begrafenis of crematie aanwezig zijn. Ook de catering is van groot belang, het traditionele koffie met een plakje cake is steeds meer aan het verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt steeds vaker een borrel met het eten en drinken waar de overledene van hield. Daarnaast zijn er ook veel financiële uitvaartwensen. Wil jij groots uitpakken of houd je het liever wat somberder en stop je wat extra geld in de erfenis voor jouw nabestaanden. Het is natuurlijk compleet aan jou, maar je moet het wel communiceren naar je naasten. Zij weten dan precies wat jij wilt en hoe ze jouw uitvaart moeten aanpakken.

Wat wil jij?

Als je dit blog leest en je begint je te realiseren dat je ook maar eens moet bespreken met je naasten wat jij voor uitvaart wilt. Dan is het in eerste instantie goed om te bepalen wat jij echt wilt en om te kijken of dit overeenkomt met hoe jouw nabestaanden dit zien. Misschien hebben zij ook nog gedachtes daarover en al pratend kom je achter elkaars voorkeuren en zul je ook echt een kijkje krijgen in elkaars gedachtengang met betrekking tot de dood. Ik heb inmiddels een goed beeld en dit besproken, nu jij nog!

Gerelateerd bericht