Hier moet je op letten bij het kopen van een gaming laptop

Hoewel de desktop onder veel PC gamers het allerbeste blijft, heb je soms gewoon iets draagbaarders nodig. Een gaming laptop is een apparaat voor onderweg, met de kracht om je favoriete games te spelen in een formaat dat je mee kunt nemen. Maar als je een gaming laptop koopt, kijk je niet alleen naar specificaties. Je kijkt naar de gehele computer, inclusief een ingebouwd toetsenbord en beeldscherm. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een gaming laptop.

Kies de beste GPU

Zonder al te technisch te worden, is een van de belangrijkste onderdelen van een gaming laptop de GPU. GPU's versnellen het maken van afbeeldingen en spelen dus een grote rol bij de kwaliteit van de graphics. Omdat games een flinke lading aan afbeeldingen pompen, is het belangrijk om een laptop met een speciale GPU te krijgen. De meeste gamers gaan voor een laptop die bewapend is met een GTX 1060, die meer dan genoeg pk's biedt om moderne AAA-games zoals Control en Devil May Cry 5 aan te kunnen voor een prijs die je niet dwingt een van je organen te verkopen. Zwakkere maar goedkopere laptops met GTX 1050 kunnen ook een prima optie zijn.

Er zijn vele soorten GPU's met verschillende kwaliteiten. Het ligt er geheel aan wat voor games je graag speelt, aangezien er een groot verschil is tussen een GPU geschikt voor oudere indie games en de nieuwste games die 4K vereisen voor de beste speelervaring.

CPU en RAM

Je CPU verwerkt veel spelgerelateerde berekeningen, zoals fysica en AI. Daarom heb je een geweldige CPU nodig die bij je GPU past, want als een van de componenten zwak is, zal dit de andere in de weg staan en de prestaties belemmeren. Wat RAM betreft: zorg ervoor dat je toekomstige laptop minimaal 8 GB heeft, aangezien 4 GB niet genoeg is voor de meeste grote games.

SSD vs HDD

Het enige wat je moet weten over SSD's en HDD's, is dat SSD's over het algemeen iets duurder zijn en games veel sneller kunnen laden dan HDD's dat doen. Als je een laptop in je prijsklasse met een SSD kunt vinden, richt je daar dan op. Mocht je budget dat echter niet toelaten en HDD is de enige optie, wees niet getreurd. Het enige nadeel is dat de games iets trager en minder vloeiend zullen lopen en langer nodig hebben om te laden.

Beeldscherm

Het kan helpen om recensies te lezen over welke laptops de levendigste beeldschermen hebben, als dat belangrijk voor je is. 4K schermen zijn een stuk duurder, dus ga liever voor 1080p als dit niet binnen je budget past. Aanraakschermen verhogen ook de kosten, maar ze zijn niet nodig voor veel mensen, dus vermijd modellen met dit soort schermen als je geld wilt besparen.

Zelf je laptop samenstellen

Dit zijn zo'n beetje de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een gaming laptop. En natuurlijk het formaat en het merk, afhankelijk wat jij belangrijk vindt. Lukt het je niet om de perfecte laptop te vinden voor jouw game behoeften? Geen paniek! Je kunt namelijk ook zelf je laptop samenstellen, zodat je gaming laptop voorzien is van alle features die voor jouw belangrijk zijn.

Gerelateerd bericht