27 januari 2022

Internet marketing

2 min read

Internet Marketing of online marketing is een vorm van marketing van producten en diensten via internet. Online marketing omvat internetreclame, maar ook minder vormen van direct marketing, zoals zoekmachine marketing, affiliate marketing, email marketing, content marketing, virale marketing en social media marketing. In de afgelopen jaren is internet reclame marketing de grootste advertentiemarkt geworden. De twee belangrijke pijlers van zoekmachine marketing zijn tegenwoordig zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine marketing (SEA). Met SEO is de website geoptimaliseerd en vindbaar in het organische (gratis) deel van de zoekmachine. In SEA wordt gebruik gemaakt van betaalde kanalen van zoekmachines, zoals Google Adwords en Google Shopping.

Waarom internet marketing?

Gelukkig zijn online marketingactiviteiten alleen gericht op het tijdperk van grote bedrijven en multinationals. Digitale marketing creëert een gelijk speelveld, waardoor het midden- en kleinbedrijf de kans krijgt om te concurreren met grote bedrijven. Bovendien zijn dure callcenters en fysieke kantoren niet meer nodig om te concurreren. Ook kleine en slagvaardige groepen kunnen aan effectieve online marketing doen. Een van de redenen waarom online marketing traditionele marketingkanalen vervangt, is de mogelijkheid om in realtime met doelgroepen te communiceren. Participatie is hierbij het sleutelwoord. Door volledige interactie kun je de behoeften van de doelgroep echt begrijpen. Een simpele post met veel reacties op Facebook kan voor veel nieuwe inzichten zorgen. Wat dacht je van een Q&A webinar dat realtime de doelgroep aanspreekt? Het bedrijf begrijpt de behoeften van de klant beter dan ooit.

Smartphone marketing

Het smartphonegebruik is de laatste jaren enorm toegenomen. Iedereen is altijd en overal bereikbaar op zijn telefoon. Deze ontwikkeling is van grote invloed geweest op de online marketing. Marketing moet nu ook doelgericht zijn op de gebruiker die via de telefoon altijd en over gebruik kan maken van de diensten van het bedrijf. Zo is er bijvoorbeeld een enorme toename in videoadvertenties omdat die het beste aan te passen zijn op het smartphone gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *