Jong ben je, jong blijf je

We worden allemaal ouder. Dat zorgt ervoor dat onze leeftijd over de jaren heen steeds meer van ons gezicht af te lezen is. Dat is niet altijd leuk. Maar gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Er zijn tal van opties om het verouderingsproces van buiten te vertragen. In deze blog vertel ik je hoe je dat het beste kan doen. Laat je niet tegenhouden in je eigen geluk, wat anderen ook zeggen. Het is jouw lichaam en daar mag je mee doen wat je wilt zolang je anderen er niet mee lastig valt. Goed, lees je mee?

Goede voeding

Goede voeding gedurende je leven is altijd belangrijk omdat het alle functies in je lichaam ondersteunt. Wanneer je dit niet doet, kan je last krijgen van je lichaam. Bijvoorbeeld als je te weinig B12 binnenkrijgt, kan dat zorgen voor pijn in de zenuwen en ledematen. Goed en gevarieerd eten dus! Maar goede voeding en genoeg water hebben ook een positieve impact op de kwaliteit van je huid. Zo zal deze zich makkelijker herstellen en door goed gehydrateerd te zijn, ziet het er sneller jonger uit. Daarnaast weten we allemaal wat voor effect vettig eten op onze huid heeft…. Dat doet niks voor je uiterlijk.

Blijf bewegen

Naast voeding is beweging net zo belangrijk. Veel mensen vinden sporten niet leuk maar ik heb geleerd dat dat vaak aan de lengte van je training en de oefeningen ligt. Het valt altijd leuker te maken maar je moet wel doorzetten. Is sporten nu echt niets voor jou of kan het om medische redenen niet, kijk dan naar andere mogelijkheden. Een dagelijkse wandeling of iets dergelijks is ook heel goed. Zo houd je je spieren soepel en werk je op een rustige manier aan je uithoudingsvermogen.

Ingrepen waar je je goed door voelt

Als laatste kan je als je dat wilt, ook kijken naar bepaalde ingrepen wanneer je over een specifiek onderdeel van je uiterlijk ontevreden bent. Een haarimplantatie is voor veel mannen op enig moment een overweging. Een teruggetrokken haarlijn of kaalheid zorgt vaak automatisch voor een ouder uiterlijk, niets mis mee natuurlijk maar het kan een goede reden zijn om een ingreep te overwegen voor een jonger uiterlijk. Zorg dat je je voor een dergelijke transplantatie of ingreep goed laat informeren door een professional. Dan weet je zeker dat je aan het einde het resultaat hebt waar je naar op zoek bent.

Gerelateerd bericht