Is jouw huis toe aan een renovatie? Lees deze tips!

Er zijn in de jaren dertig ontzettend veel huizen gebouwd hier in Nederland. Dat komt door de grote migratiegolf die ons land toen kende. De huizen die toen zijn gebouwd, zijn door de jaren heen eigenlijk altijd door dezelfde bevolkingsgroepen bewoond gebleven. Hier begint nu een kleine verschuiving in plaats te vinden. Het is tegenwoordig heel normaal voor starters om een jaren ’30 woning te kopen in plaats van nieuwbouw. Het enige probleem is dat er vaak weinig onderhoud is gepleegd aan dit type huizen. Is dit voor jou ook het geval en herken jij jezelf in deze situatieschets? Wil jij graag jouw jaren ’30 badkamer verbouwen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan dit blog voor een paar handige tips!

De knusse arbeiderswoningen van tegenwoordig

Je zou ze bijna niet meer terug herkennen. De manieren waarop mensen tegenwoordig hun huizen aanpassen wordt steeds creatiever en vindingrijker. Dit heeft eigenlijk alleen maar voordelen! Ben jij van plan om jouw woning ook om te toveren tot een paradijsje en wil je graag een nieuwe badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Het lijkt soms lastig om het juist punt te vinden om mee te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan de leidingen, het slopen en het leggen van een nieuwe vloer in jouw badkamer. Welke volgorde hou je aan en waar moet je rekening mee houden als je het allemaal zelf wil doen? Een goed startpunt is het inventariseren van de plekken waar de leidingen en kabels door jouw muur lopen.

Helder? Tekenen maar!

Op het moment dat je dit helder hebt voor jezelf kan je gaan nadenken over het maken van een tekening. Zijn er al stopcontacten in de badkamer en zo niet, waar wil je ze plaatsen? Wat ga je doen met de ruimte? Je kunt jezelf ook al een beetje oriënteren op het internet rondom de mogelijkheden. Douche Concurrent is een mooi bedrijf om mee te beginnen. Zo kan je een mooie douchebak kopen bij www.douche-concurrent.nl. Dit spaart veel ruimt! Zeker in vergelijking met een bad of inloopdouche.

Als je voor een ruimtebesparende douchebak gaat, kan je ook een kijkje nemen bij de douchedeuren van Douche Concurrent. Het assortiment wat ze aanbieden is erg breed, en er zal dan ook vast iets voor jouw wensen tussen zitten. Alles om jouw moderne badkamer in te richten!

De verbouwing

Ben je zo ver dat de tekening af is en je een helder idee hebt van wat je met de badkamer wil doen? Dat is mooi. Nu kan je gaan beginnen met slopen. Zorg dat je bij het slopen geen van de eerder genoemde leidingen of kabels raakt, dat zou erg zonde zijn.

Vervolgens ga je de verschillende oppervlakten egaliseren. Muren, vloeren en eventueel het plafond in de badkamer. Zorg ervoor dat deze waterpas zijn voordat je gaat tegelen. Dit kan de levensduur van jouw badkamer namelijk aanzienlijk verlengen, of verkorten indien niet goed gedaan.

Als alles recht is kan je gaan tegelen. Dit moet je goed afwerken en een aantal dagen laten drogen. Vervolgens kan het sanitair erin en je bent klaar met jouw nieuwe badkamer!

Gerelateerd bericht