Met betere concentratie thuiswerken

Een van de gevolgen van de wereldwijde pandemie is dat een ontzettend groot deel van werknemers momenteel thuis moet werken. Er komen best wel wat voordelen kijken bij thuis werken. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer in de file te staan naar je werk en kun je meer tijd doorbrengen rondom je huisgenoten of familie. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan thuiswerken. Je zult mogelijk leuke collega’s missen. Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om je te concentreren in een omgeving waar er meer afleiding is. Als je kinderen hebt dan zullen deze je veel afleiding geven en natuurlijk werk je nu in een huiselijke omgeving. Hierdoor kan de scheiding tussen werk en vrije tijd afnemen. Dit kan zorgen dat je na je werk gestrest bent en niet echt het gevoel hebt dat je vrij bent. Tegelijkertijd zul je tijdens het werk vaak sneller afgeleid zijn. In dit artikel bespreken we daarom hoe je met meer concentratie kunt thuiswerken.

Begin met goede koffie

De meeste Nederlanders drinken dagelijks in de ochtend een kop koffie om wakker te worden. Goede koffie kan je in de ochtend een goede kick geven. Doordat mensen niet meer naar hun werk hoeven te reizen staan ze vaak later op, vlak voordat het werk begint. Een snelle kop goede koffie is dan ook een goede kickstart van de dag. Je kunt fantastische koffiebonen gemakkelijk online bestellen.

Rustige werkplek

Het volgende aspect wat erg belangrijk is voor meer concentratie tijdens het thuiswerken, is het hebben van een rustige werkplek die je ook echt alleen voor werk gebruikt. Aangezien het moeilijker is om thuis een scheiding te maken tussen je privéleven en je werk, is het verstandig om een aparte kamer in een huis te gebruiken als thuiskantoor. Wanneer je alleen een appartement hebt met geen ruimte in een aparte kamer, dan kun je simpelweg een hoek in de huiskamer of je slaapkamer kiezen waar je een werkplek organiseert. Het is in ieder geval belangrijk dat je op deze werkplek je voornamelijk op werk focust en niet op andere dingen. Probeer op deze manier een scheiding te maken tussen je werk en vrije tijd.

Vermijd huishoudelijke klusjes

Wanneer je thuis aan het werk bent zul je sneller geconfronteerd worden met huishoudelijke klusjes die je nog moest uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de afwas die nog gedaan moet worden. Toch is het belangrijk om deze klusjes uit te stellen naar een tijdstip dat je niet aan het werk hoort te zijn.

Gerelateerd bericht