18 oktober 2021

Mindfulness training op het werk

2 min read

Toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan een mindfulness training op het werk heb ik meteen mijn kans gegrepen. De reden hiervoor is dat ik merkte dat ik mijn innerlijke rust begon kwijt te raken en heel slecht een balans kon vinden in de dagelijkse taken op het werk. Ik was elk moment van de dag bezig met wat ik over een uur, de volgende dag of een week later nog moest doen. Ik kon niet stilstaan in het nu en gewoon de rust nemen om te genieten van het moment. Ik verlangde naar een ander leven. Ik wilde meer rust aan mijn hoofd en bewuster door het leven gaan.

Verbeterde concentratie en rust in mijn hoofd

Vanaf het moment dat ik de mindfulness technieken begon te gebruiken is er ontzettend veel veranderd in mijn leven. Ik ben een stuk bewuster van mijn handelingen en heb mijn gedachten en ademhaling beter onder controle. Er gaat geen dag voorbij, waarbij ik niet een paar (ademhalings)technieken toepas. Het is ook heel prettig dat je deze even tussendoor kunt toepassen, of je nou in een overvolle trein zit of dat je tijdens een vergadering op het werk een misverstand hebt met een collega. Ik merk dat ik minder geïrriteerd raak door de prikkels op mijn werk. Het is mij ook opgevallen dat ik door de rust in mijn hoofd, mijn taken op het werk beter kan plannen en dat mijn concentratievermogen aanzienlijk is verbeterd. Het gevolg hiervan is dat ik nu in tegenstelling tot enkele weken terug veel beter functioneer.