Op jonge leeftijd een huis kopen; kan gewoon!

Veel jonge mensen willen wel graag op jonge leeftijd een huis kopen, want het is nou eenmaal een goede investering, maar denken niet dat dit mogelijk is. Ze voelen zich nog een beetje ‘broekies’ en denken ook niet dat het met hun salaris te doen is. Maar deze gedachte is helemaal fout! Het is absoluut mogelijk om op jonge leeftijd een huis te kopen en het is ook nog eens hartstikke slim. Je bespaart namelijk bakken met geld die je anders kwijt was door het huren van een woning of appartement. Ben jij ook zo’n jong iemand die graag een huis wil kopen, maar weet je niet hoe? Lees dan nu mijn tips om als jong persoon, met een niet al te hoog salaris, toch een huis te kunnen kopen. 

Het budget 

Allereerst denken veel jongeren dus dat ze geen woning kunnen betalen. Maar dit is vaak helemaal niet waar! Je kunt namelijk zeker wel een hypotheek krijgen als je gewoon een vaste baan hebt, de vraag is alleen even: Een hypotheek van welk bedrag?. Gelukkig is je Hypotheek berekenen heel simpel en zijn hier heel veel (online) tools voor. Op de website Hypotheekrente.nl kun je bijvoorbeeld makkelijk je hypotheek berekenen en de actuele hypotheekrente bekijken. Dit zal je een goede indicatie geven van het bedrag dat je zou kunnen lenen om een woning te kopen. Om dit uiteindelijk zeker te weten, moet je natuurlijk even naar de bank gaan. Maar het is fijn als je, door middel van deze online tools, al een beetje weet wat je zou kunnen verwachten. Zo sta je niet voor gekke verrassingen ;). 

Op zoektocht 

Dan is het zo ver; je hebt je hypotheek geregeld en kunt nu op zoek gaan naar een leuk huisje of appartement om te komen. Ook hierbij is het fijn als je al voordat je écht op zoektocht gaat, je al enigszins weet wat er mogelijk is, in welke buurt en voor welke prijs. Het zou namelijk zonde zijn als je je droomhuisje langs de grachten in Amsterdam al in je hoofd hebt, maar er pas later achter komt dat je dit absoluut niet kunt betalen. Probeer dus ter voorbereiding van het kopen van een huis eens een lijstje te maken van wat je graag zou willen en dan per dag even een half uurtje ongeveer te besteden aan het kijken op Funda. Denk ook aan of je bijvoorbeeld een tuin essentieel vindt, kinderen wil kunnen opvoeden in dit huis, het liefst middag- of avondzon wil, enzovoort! 

Vergeet de inrichting niet! 

Als je eenmaal je droomhuisje hebt gevonden en gekocht, dan moet je natuurlijk niet vergeten dat je het huisje ook nog moet inrichten! Het is belangrijk dat je ook hier nog een bedrag voor opzij zet, want anders heb je je droomhuis maar kun je het niet inrichten zoals je wilt. Gelukkig hoeft dit geen groot bedrag te zijn, aangezien je tegenwoordig voor een klein prijsje hele mooie meubels en decoratie spullen kunt krijgen bij bijvoorbeeld Ikea, Blokker of Xenos. En mocht je echt niet zo veel geld meer over hebben, dan kun je altijd even op Marktplaats kijken of even rondvragen of mensen nog meubels weg doen. Soms zijn tweedehands spullen nog super mooi of hebben ze alleen even een lakje of likje verf nodig om er weer tiptop uit te zien!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *