Oud ijzer recycling

Een groot deel van de staalproductie in de wereld is uit gerecycled schroot gemaakt. Bij het recycling wordt metalen afval hergebruikt. Als ook jij je metalen afval recyclet, draag je bij aan het milieu. Koper, aluminium en andere grondstoffen worden steeds moeilijker te winnen. Het is daarom belangrijk dat metaal dat niet meer gebruikt wordt, gerecycled wordt.

Het proces

Tijdens dit proces wordt oud ijzer in verschillende categorieën sorteert. Het sorteren is heel belangrijk, omdat bijvoorbeeld schroot met koper problemen kan creëren. Hierna wordt het verder verkocht aan bedrijven rond de wereld die dan het metaal hergebruiken. Zo gebruiken ze gerecycled metaal of koper in nieuwe smartphones of computers. Door recycling profiteert iedereen, ook onze aarde.

Oud ijzer inleveren

Wil je ook bijdragen aan het milieu? Dit is gemakkelijk gedaan. Er zijn bedrijven die je oud ijzer kopen en afhalen, je kunt er dus zelfs geld van krijgen. Een zo een bedrijf is KH Metals. Zij leveren een totaalpakket van het ophalen tot en met verwerken van oude metalen. KH Metals koopt een heel sortiment aan schroot van je zoals koper, brons, oude kabels, oude accu’s, oude elektromotoren, aluminium pvc kabels en nog veel meer. De koper prijs bijvoorbeeld wordt per Kg bepaald.

Als ook jij je deel wilt bijdragen aan het millieu is dit dus heel gemakkelijk. En het goeie is dat je er helemaal niks voor moet doen. Bel bijvoorbeeld KH Metals en zij komen het metaal ophalen en jij wordt betaald per Kg.

Gerelateerd bericht