28 januari 2022

Praktijkdiploma Boekhouden

2 min read

A bearded man with a business suit is working in a bright office. photo with depth of field.

Als je graag boekhouden wil gaan doen, is een Praktijkdiploma Boekhouden fijn en handig om te hebben. Als je het diploma hebt en hiervoor de cursus of opleiding hebt gedaan, dan weet je de economische en administratieve taken die je uit moet voeren en hoe je dit moet gaan doen. Met een opleiding boekhouden kun je de boekhouding van een bedrijf of onderneming gaan doen en hiervoor moet je vanalles leren. Onderdelen van een boekhoudopleiding zijn financiering, administratie van een bedrijf en kostencalculatie.

Bij financiering word je geleerd over vermogen, eigen en vreemd, rechtsvormen, kengetallen voor rentabiliteit, liquiditeit en solvabiliteit. Voor administratie van een bedrijf leer je vooral over de administratie van de financiën en alles dat hierbij komt. Onderdelen hiervan zijn inkopen en verkopen, voorzieningen en een dagboek met financiën bijhouden. Kostencalculatie gaat dan vooral over het berekenen van een verkoopprijs, de kostprijs, de winst en de afschrijving.

Een opleiding volgen voor een praktijkdiploma boekhouden

Je kunt gelukkig een opleiding volgen om al deze dingen te leren. Om een praktijkdiploma boekhouden te krijgen, is het nodig dat je een opleiding hiervoor volgt. Hier zit geen eis aan qua vooropleiding, maar basiskennis van boekhouden of calculatie is altijd goed meegenomen. Bij Fabius opleidingen is het een korte opleiding, namelijk maar 28 lessen, dit is dan exclusief huiswerk. De tijd daarvoor deel je zelf in. Na de 28 lessen en huiswerk, sluit je het af met een examen. Als je hier een voldoende voor haalt, heb je je praktijkdiploma boekhouden. Dit diploma is bekend bij veel bedrijven en werkgevers en het zal je zeker een pluspunt geven in hun ogen. Hiermee zul je dus zeker een baan vinden, vaak is dit dan wel in een kleiner of middelgroot bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *