Regel uw letselschade met een letselschade advocaat.

Wanneer u letselschade oploopt door het toedoen van een anders. Denk hierbij aan wanneer u betrokken was bij een verkeersongeval en u een whiplash opliep bijvoorbeeld. Of misschien bent u gebeten door andermans hond of raakte u gewond toen er iets afbrak aan uw fiets stuur. In al deze gevallen kunt u letselschade wijten aan de veroorzaker. Tijdens dit proces kunt u hulp vragen bij een letselschade advocaat. Deze helpt u met bepaalde vragen zoals, onder andere, hoe het zit met de aansprakelijkheid voor het ongeval, of u recht heeft op een schadevergoeding en hoog deze vergoeding zal zijn en het procederen ervan. Zo kunt u het maximale uit uw vergoeding halen wanneer u letselschade oploopt. Lees hieronder meer over wat je kan verwachten van een letselschade advocaat.

Wat doet een letselschade advocaat?

Kort gezegd, een letselschade advocaat helpt met juridische bijstand wanneer er sprake is van het claimen van letselschade. Een letselschade advocaat wordt ingezet wanneer er sprake is van een gang naar de rechter. Echter in 98 procent van de gevallen komt men tot een schikking met de tegenpartij en is dit niet nodig. Dit zal ervoor zorgen dat de looptijd minder lang zal zijn en daardoor ook geen financiële risico’s voor u aangezien het uurtarief van een advocaat nogal hoog kan oplopen. Er bestaat een volledige lijst wat een letselschade advocaat zowel doet. Naast de eerder genoemde taken, zorgt een letselschade advocaat er ook voor de communicatie met de tegenpartij, procederen wanneer beide partijen er onderling niet uitkomen en eventuele andere deskundige in het letselschade proces betrekken zoals een medisch specialist. Dit gebeurt vooral wanneer het ongeval een stuk ingewikkelder ligt en er mogelijk niet door beide partijen de juiste beslissing gemaakt kan worden.

Wanneer kun je juist geen letselschade advocaat inhuren?

Soms is het lastig om te zeggen wanneer u recht heeft op een letselschade advocaat of niet. Logischerwijs is een letselschade advocaat niet nodig wanneer de aansprakelijkheid duidelijk bij de tegenpartij ligt en men over de omgang van de schade tot overeenkomst kan komen. Tijdens deze onderhandelingen om de aansprakelijkheid vast te stellen en de uiteindelijke schadeclaim uitbetaald te krijgen kan een schadeletsel advocaat goed van pas komen. Vooral na een ongeval kan het van pas komen om een jurist of advocaat in te schakelen die u hierin bijstaat. U heeft namelijk op zo een moment zelf al genoeg aan uw hoofd zoals het herstel en gezondheid om ook de stres van het afhandelen van letselschade claims.

Gerelateerd bericht