18 oktober 2021

Rijden als carrière

2 min read

Wanneer we in het weekend Max Verstappen over het circuit zien scheuren, dank denk velen van ons ook wel aan hoe fantastisch het zou zijn om zo snel over de baan te rijden. Daarnaast zijn bijna alle F1 coureurs ook nog eens miljonair. Maar natuurlijk is formule 1 rijden voor bijna ons allemaal slechts een fantasie, aangezien alleen de beste 20 ter wereld in de auto kunnen gaan zitten. Desondanks hebben sommige mensen ook gewoon heel veel plezier in rijden over het algemeen. Als je het heel erg leuk vindt en soms gewoon voor je plezier een stuk gaat rijden, dan is een carrière waarbij je de hele dag in de auto zit misschien wel wat voor jou. In dit artikel bespreken we verschillende opties voor een carrière als bestuurder.

Vrachtwagenchauffeur

Misschien wel het eerste beroep waaraan je denkt wanneer je ‘rijden als werk’ hoort, is vrachtwagenchauffeur. De goederen die wereldwijd vervoerd worden gaan via vrachtwagens door heel Europa heen. Vrachtwagenchauffeur is een zeer avontuurlijk beroep aangezien je door vele verschillende klimaten en landschappen rijdt. Tegelijkertijd is het wel belangrijk je te realiseren dat je als vrachtwagenchauffeur veel van huis zult zijn. Je bent altijd op de weg en ook veel in verschillende landen. Wanneer je een gezin hebt dan zullen je vrouw en kinderen je veel missen. In dat geval kun je mogelijk beter een bestelwagen rijden.

Bezorger

Steeds meer mensen winkelen van alles online. Denk aan Bol.com en Amazon maar ook aan boodschappen van bijvoorbeeld Albert Heijn thuisbezorgd. Al deze bestellingen moeten natuurlijk bezorgd worden en het is dus heel goed mogelijk om te werken als bezorger in een bestelbusje. Het fijne aan op deze manier als bezorger werken is dat je in tegenstelling tot werken als vrachtwagenchauffeur gewoon naar huis kunt aan het einde van de dag.

Rijinstructeur opleiding

Een van de nadelen wanneer je als bestuurder werkt is dat het een eenzaam beroep kan zijn. Als je toch graag samenwerkt als bestuurder kun je rijinstructeur worden. Bij dit beroep ben je niet alleen constant op de weg maar je hebt ook dagelijks leuke mensen in je auto die je kunt helpen leren rijden. Op deze manier ontmoet je constant nieuwe mensen waarmee je goede sociale contacten opbouwt. Als je rijinstructeur wilt worden zul je natuurlijk wel een aparte opleiding daarvoor moeten uitvoeren. Een rijinstructeur opleiding kun je bij verschillende aanbieders doen. Wanneer je eenmaal succesvol rijinstructeur geworden bent, kun je zowel bij een rijschool als instructeur gaan werken, of je kunt voor jezelf beginnen.