2 december 2021

Stijlvol de winter door

2 min read

Het klinkt misschien gek maar de winter komt er al gauw weer aan. Het lijkt namelijk echt alsof dit jaar heeft stilgestaan. We hebben weinig kunnen doen door de uitbraak van het coronavirus. Maar dat hoeft er niet voor te zorgen dat we ons niet stijlvol kleden. Misschien heb je dat een tijdje volgehouden omdat je altijd maar thuis zit, toch is het nog steeds leuk om goed voor de dag te komen. Zeker als je dan toch even naar buiten moet is het fijn om dan wel met mooie kleding te gaan. Ik geef je in deze blog een aantal tips om warm en stijlvol de winter door te komen.

Warm kan ook modieus zijn

Vaak denken mensen dat wanneer je dikkere en dus warmere kleding gaat dragen dat dit niet stijlvol is. Toch vind ik dat dit echt niet zo hoeft te zijn. Er zijn namelijk vele kledingstukken die warm zijn en toch ook modieus zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Malelions hoodie, deze is lekker warm en ziet er ook nog eens tof uit! 

Naast hoodies kun je ook kiezen voor mooie truien met een knappe kraag. Tegenwoordig kun je van vele merken mooi gekleurde truien vinden, zowel voor dames en heren. Als je tijdens het koude winterweer een trui of hoodie draagt, raad ik je aan om daaronder nog een laag te dragen. Bijvoorbeeld een t-shirt of zelfs een thermoshirt. Dan ben je zeker dat je warm bent.

Verder geef ik als tip om lekker dikke sokken aan te doen. Ook voor de sokken kun je tegenwoordig leuk gekleurde varianten vinden. Mochten je sokken toch zichtbaar zijn, ben je in ieder geval wel stijlvol.

De jas kiezen

Nu de winter er weer aankomt is het van belang om een winterjas uit te kiezen. Dit is zeker een belangrijk proces voor iedereen die graag goed voor de dag komt. Je wilt namelijk niet je bovenlichaam eraf vriezen, maar je wilt er wel een beetje goed uitzien. Hiervoor is het dus belangrijk om het selectieproces van de jas zo goed mogelijk te organiseren. 

Mijn tip is: ga zo vroeg mogelijk beginnen met het online kijken naar merken en modellen die je leuk vindt. Grote merknamen brengen hun winterjassen collectie vaak al vroeg naar buiten. Zo kun jij op tijd jouw favoriete winterjas uitkiezen. Een parajumper winterjas is een goed voorbeeld van een stijlvolle jas die ook nog eens lekker warm is. 

Van het online kijken naar winterjassen kun je een lijst maken met je favorieten. Vervolgens kun je, als ze fysieke winkels hebben, naar de winkel toe gaan om te kijken of de jas je wel echt goed staat. En om te voelen of deze jas zo warm is als hij eruit ziet.