Tips voor een budgetvriendelijke tuin make over!  

De tuin is zo’n ruimte waar we eigenlijk te weinig aandacht aanbesteden. Zonde eigenlijk want zowel in het voorjaar als in de zomer en in het najaar brengen we hier toch best wat tijd door. Zeker met het prachtige weer dat we de afgelopen maanden hebben gehad. Is jouw tuin dan ook wel toe aan een make over maar heb je op dit moment maar een beperkt budget of heb je gewoon geen zin om er veel geld aan uit te geven? Dan hebben we in dit blog een aantal budgetvriendelijke tips voor je op een rijtje gezet waarmee je, je tuin toch flink kan transformeren. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Kopen versus zelf planten

Wat is een tuin nog zonder bloemen en planten? Inderdaad, niet zoveel. Zonder wat fleurige en kleurige bloemen en planten is de tuin eigenlijk maar een beetje een saaie bedoeling. Toch zijn bloemen en planten behoorlijk duur op het moment dat je ze al als volwaardig exemplaar koopt. Hoe dit komt? Omdat er al een heel groei proces aan vooraf is gegaan en daar betaal je voor. Een budgetvriendelijke oplossing? Zelf planten! Wanneer je, je bloemen en/of planten zelf plant ben je stukken goedkoper uit. Oké, het duurt wel eventjes voor er prachtige exemplaren uit de grond schieten maar je spaart wel behoorlijk wat geld uit. Hierdoor kun je zelfs hele dure planten in je tuin planten als je dat zou willen. Heb je beetje geduld en dan krijg je meer dan waar voor je geld!

Tuinmeubelen

Ieder jaar nieuwe tuinmeubelen kopen is natuurlijk zeer verleidelijk maar er gaan ook behoorlijk wat geld in zitten. Een nieuwe tuinset of tuinmeubel is zeker niet goedkoop als krijg je uiteraard wel waar voor je geld. Heb je wat minder te besteden? Dan zijn er een aantal simpele oplossingen voor als je toch een nieuwe tuinset of ander soort tuinmeubel in je tuin wilt hebben. Allereerst kan je, je tuinmeubel aan het einde van de zomer kopen. Veel winkels gooien hun tuinmeubelen of een gedeelte daarvan in de sale omdat ze volgend jaar weer een nieuw collectie krijgen. Hierdoor gaat er vaak wel iets af van de prijs. Is dit nog steeds niet wat je zoekt? Dan kan je ook op zoek naar een tweedehands exemplaar of je tuinset gewoon helemaal zelf maken van oude pallets bijvoorbeeld. Je kunt trouwens ook (oude) meubelen van binnen naar buiten halen als je ze bijvoorbeeld niet meer gebruikt. Zo krijgen je meubelen opeens een tweede leven. Uiteraard wel eerst even behandelen zodat ze weer-proof in de tuin gezet kunnen worden.

Gerelateerd bericht