27 januari 2022

VCA trainingen

2 min read

VCA trainingen zijn ideaal om jezelf voor te bereiden op noodsituaties. Je leert hoe je hier veilig mee om kan gaan en andere op een veilige en gezonde manier weg van de noodsituatie kunt halen. Je leert veel over veiligheid en een veilige werkomgeving. Dit is voordelig voor jezelf en je collega’s. Een VCA training is niet verplicht voor bedrijven, maar kan wel erg voordelig zijn voor je bedrijf. Als je nog nergens werkt of een freelancer bent, is een diploma voor een VCA training een pluspunt op je CV. Het diploma voor de training toont aan dat jij veilig kan werken. Er zijn twee verschillende VCA trainingen.

De Basis VCA training

De basis VCA training is een basistraining en kan door iedereen worden gevolgd. Hierbij maakt het niet uit waar je werkt of wat je functie op je werk is. Aan veilig werken heeft iedereen iets. Tijdens een basis VCA training leer je veel over de basis veiligheidsaspecten. Hieronder vallen dan de regels en wetten rondom veiligheid, maar ook eisen aan werkplekken. Andere praktische aspecten zijn werken met machines of apparatuur die onveilig kunnen zijn, hoog werken en herkennen van signalen en etiketten. 

De VCA vol training

VCA vol trainingen lijken veel op de basis VCA trainingen, maar verschillen om het feit dat de vol cursus voor mensen zijn die een leidinggevende functie hebben of die graag willen hebben. Je wordt dezelfde dingen geleerd als bij de VCA basis cursus, maar je leert ook hoe je leiding geeft op een veilige manier. Hierdoor leer je over veilig meer verantwoordelijkheid hebben. Hierbij hoef je niet alleen op jezelf te letten, maar ook op anderen zoals je collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *