Video content maken voor je nieuwe single

Wanneer je een single uit wilt brengen heb je ook visuele content nodig. Mensen vinden het leuk om ergens naar te kijken, dus het is belangrijk om ook gebruik te maken van foto’s en video’s wanneer je iets gaat releasen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je social media kanalen, zoals Instagram, Tiktok en Facebook, maar bijvoorbeeld ook voor de canvas video van Spotify. Dit is een video die iemand ziet wanneer diegene naar je track luistert via Spotify. In dit blog lees je een paar tips om originele en creatieve content te maken voor je nieuwe single.

Dicht bij jezelf blijven

Het belangrijkste is dat je dichtbij jezelf blijft. Dat klinkt misschien cliché, maar het is zeker waar. Denk na over welke sfeer er bij jouw muziek past. Maak je duistere elektronische popmuziek? Creëer dan een moodboard met donkere kleuren en duistere onderwerpen. Is jouw muziek juist super vrolijk en dansbaar? Ga dan voor felle, opvallende kleuren. Het belangrijkste is dat het artwork goed bij jou en je muziek past. Extra tip: je kunt heel makkelijk een moodboard maken op Pinterest of Tumblr. Als je met een fotograaf of artiest gaat werken heeft hij of zij meteen een goed beeld van jouw ideeën en weet je zeker dat je blij gaat zijn met het eindresultaat.

Out of the box

Daarnaast is het belangrijk om “out of the box” te denken. Heel veel dingen zijn al gemaakt, dus het is belangrijk dat je opvalt. Bedenk bij jezelf: wat zorgt ervoor dat mensen blijven hangen? Je kunt hierbij denken aan een samenwerking met een kunstenaar, een video met Drone beelden of een video waar je de single live speelt. Dit soort filmpjes trekken vaak veel kijkers en dat zorgt er weer voor dat mensen de single uiteindelijk gaan luisteren.

Tiktok

Tiktok is een hele populaire, redelijk nieuwe app waarbij je filmpjes kunt maken met muziek of andere geluidsfragmenten. Deze app is interessant, omdat er een functie op zit waar je mensen kunt bereiken die jou nog niet volgen. Dit heet de “For You” page. Een leuk concept, want bij Tiktok is dat de meest bezochte pagina, terwijl dat bij Instagram de tijdlijn is van de mensen die je al volgt. Bij Tiktok kun je dus gemakkelijker nieuwe volgers bereiken.

Welke posts doen het goed?

Als je al op social media zit is het verstandig om te kijken welke posts het goed doen. Kijk naar wat voor content je al hebt geplaatst en wanneer je dit hebt geplaatst. Zo kom je erachter wat je volgers leuk vinden en welke tijdstippen het beste werken om iets te plaatsen. Met deze informatie trek je waarschijnlijk meer kijkers of luisteraars.  

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *