18 oktober 2021

Wij gaan op onszelf wonen!

2 min read

We mogen het eindelijk bekend maken. Mijn partner en ik gaan samenwonen. Het wordt een heel nieuw avontuur, maar wel ontzettend spannend en leuk. We hebben met toeval ons huis gevonden in het prachtige Rotterdam waar mijn partner en ik allebei ook zijn opgegroeid. Wij kennen Rotterdam erg goed.

Wandeling

Het was een mooie zwoele zondagmiddag toen mijn partner en ik de hond van mijn Oma aan het uitlaten waren op Katendrecht. We vinden dit een mooi stuk om te wandelen, over de slotjesbrug naar de Kop van Zuid. Hier staan de meest indrukwekkende gebouwen van Rotterdam. Mijn droom was altijd om op de Kop van Zuid te wonen. We liepen langs ons favoriete biefstuk restaurant en op een gegeven moment zagen wij een bordje te koop staan. Wij vroegen ons natuurlijk meteen af of dit werkelijk waar was. En als je niet in nog meer toeval kan geloven, kwam de makelaar aanlopen op hetzelfde moment als wij. Wij waren wel zo brutaal om even te vragen of het appartement nog te koop stond. De makelaar antwoordde met: ‘hij staat sinds vandaag op de markt, willen jullie anders even boven kijken?’ en zo van het een kwam het ander. De wandeling die wij aan het maken waren, kreeg ineens een hele andere wending. Alleen maar leuk natuurlijk!

Mijn partner was ook erg enthousiast over het appartement. We waren zo enthousiast dat we zelfs meteen een bod hebben uitgebracht.

Op het moment dat we terugliepen met het hondje van mijn Oma waren wij natuurlijk hartstikke enthousiast. Mijn Oma was ook door het dolle heen voor ons.

Bod geaccepteerd

De volgende dag kregen we een telefoontje van de makelaar met het goede nieuws. Ons bod was geaccepteerd. We konden over twee weken al intrekken. Het is allemaal zo ontzettend snel gegaan. Nu moeten we ook snel meubels en andere dingen gaan regelen. Mijn partner gaat op zoek naar een alles in 1 pakket voor internet, bellen en tv en ik ga op zoek naar meubels. De rollen zijn goed verdeeld. Mijn partner durft het helemaal aan mij over te laten welke meubels we in huis gaan plaatsen. Ik had hem op voorhand wel een aantal dingen laten zien, zodat hij niet compleet voor verassing komt te staan.

We wonen hier nu heel fijn en alles was binnen twee weken geregeld. We hebben geen gedoe gehad met de verhuizing van ons ouderlijke huis. Alleen het afscheid was even moeilijk. Op veel mooie tijden en nieuwe herinneringen in ons droomhuis op de Kop van Zuid.